
Een luxueuze en moderne douche ervaring met een regendouche
Veel meer mensen kiezen tegenwoordig niet voor een normale handdouche, maar om een regendouche in hun badkamer te installeren. Dit is niet verrassend: een regendouche geeft naast een heerlijke douche ervaring, ook een luxueuze en stijlvolle uitstraling aan de badkamer.
Het is daarom een veel gekozen douche in moderne badkamers en is de afgelopen jaren een ware trend geworden. Door de toename in populariteit zijn er ook steeds meer mogelijkheden, stijlen en soorten te verkrijgen. Er zijn daarom nogal wat keuzes die je moet maken voordat je een regendouche gaat kopen en bestellen.
Ben je van plan om een regendouche aan te schaffen, maar wil je nog meer informatie over de zaken waar je rekening mee dient te houden? Lees dan in onderstaand artikel over de mogelijkheden, modellen, stijlen en nog veel meer.

Duurzame onder de douche
Verschillende straalsoorten kiezen van de regendouche
Een regendouche heeft, zoals de naam ook al zegt, een zachte straal die voelt als een regenbui.
Veel mensen houden hiervan en vinden dat het een luxueuze douche ervaring geeft. Echter, als je shampoo uit je haar wilt wassen of als je persoonlijk meer houdt van een wat hardere straal, is dit niet ideaal.
Daarom hebben veel regendouches vaak de mogelijkheid om te wisselen tussen meerdere straalsoorten.
Er zijn tegenwoordig misschien wel tientallen soorten stralen, waaronder hardere stralen, massagestralen en zelfs waterbesparende stralen.

De mogelijkheden om de regendouche te bedienen
Een normale draaiknop is al lang niet meer de enige mogelijkheid om een douche te bedienen. Bij huidige systemen van de regendouche zijn er ook verschillende opties voor de bediening waar je uit kunt kiezen.
Allereerst is dit de bediening met één greep. Hierbij wordt zowel de temperatuur van de douche als het watervolume bediend met een enkele greep. Heb je liever dat de temperatuur en het volume apart worden geregeld, dan kun je kiezen voor een bediening met twee grepen.
Naast de opties met grepen kun je tegenwoordig ook kiezen voor een systeem dat gebruik maakt van knoppen. Dit systeem geeft vaak een hoop extra mogelijkheden, zoals het pauzeren van de douche en het wisselen tussen de verschillende straalsoorten.
De diameter van de hoofddouche
Een regendouche is vaak een stuk groter dan een normale handdouche. Dit is nodig om je ook echt het gevoel te geven dat je onder een warme waterval staat. De minimale diameter van een regendouche is daarom vaak 130 millimeter: een stuk groter dan een normale douche. Wil je een nog grotere douche, dan kun je de diameter van de regendouche variëren tot wel 40 centimeter.
Hoe breder je de diameter kiest, hoe meer straaltjes en hoe comfortabeler de douche ervaring zal worden. Houdt er wel rekening mee dat een grotere diameter ook een stuk meer water verbruikt, waardoor je er ook je warmwaterinstallatie om zal moeten instellen.
Een groter waterverbruik bij een grotere regendouche
Om de luxueuze ervaring van de regendouche te kunnen garanderen, is er ook een stuk groter waterverbruik nodig. Bij een normale handdouche is het verbruik vaak zo’n 11 liter water per minuut, terwijl dit bij een regendouche vaak al zo’n 25 liter per minuut is.
Als je niet zoveel water wilt verbruiken, dan kun je kiezen voor een ecologische variant van de regendouche. Hiermee wordt het verbruik verminderd tot gemiddeld zo’n 17 liter per minuut. Daarnaast verschilt het waterverbruik natuurlijk ook erg per diameter van de douchekop.
Hoe groter je deze diameter kiest, hoe groter het waterverbruik zal zijn. Er zijn tegenwoordig ook regendouche systemen die gebruik maken van een speciale techniek om het verbruik te verminderen. Hierbij wordt er lucht aangezogen door de douche, waarna deze wordt vermengd met het water. Hierdoor wordt een volle straal nog steeds gegarandeerd, maar met een stuk minder verbruik van water.
Het type installatie van de douche: opbouw of inbouw
Als je een regendouche gaat kiezen, zul je er achter komen dat er een enorm aanbod is aan mogelijkheden. Hierdoor zijn er ook een groot aantal keuzes die je zult moeten maken. Een van de eerste keuzes is welk soort installatie van de douche je wilt hebben.
Er zijn twee types op de markt: de opbouw installatie of de inbouw installatie. Deze twee systemen hebben allebei voor- en nadelen. Meer informatie over deze twee mogelijkheden lees je in onderstaande alinea’s.
Een gemakkelijke installatie met een opbouwsysteem
Een opbouwsysteem wordt vaak gekozen als je op een gemakkelijke manier een regendouche wilt instaleren. Het is namelijk een snelle optie die simpel te monteren is. Het grote voordeel van dit type is daarom dan ook dat het een snelle installatie is, waardoor je ook sneller kunt genieten van je regendouche.
De douchestang en de thermostaatkraan worden bij deze optie op de muur gemonteerd en blijven dus zichtbaar.
Hierdoor is het vaak mogelijk op een handdouche op de glijstang te bevestigen. Hetgeen dat veel mensen een nadeel vinden van dit type systeem, is dat de stang zichtbaar zal blijven. Dit geeft een minder strakke uitstraling dan een inbouwsysteem.
Het inbouwsysteem: strak en modern
De tweede optie is om een inbouwsysteem te instaleren. De montage hiervan is een stuk lastiger, aangezien de douchestang in de muur verwerkt moet worden.
Het grote voordeel is dat je met dit systeem een heel moderne en minimalistische stijl kunt bereiken.
Alleen de knoppen en de douchekop zijn namelijk zichtbaar, waardoor het er heel strak afgewerkt uit zal gaan zien.
Het nadeel is dat deze systemen vaak een stuk prijziger zijn en dat er ook meer tijd in de installatie zal gaan zitten.
Een regendouche kopen
Als je de keuzes hebt gemaakt voor het type installatie, de diameter van de douchekop en de vorm van bediening, zijn de belangrijkste knopen doorgehakt. Nu kun je gaan bekijken welke stijl van regendouche het beste in je badkamer past. Op internet kun je gemakkelijk de verschillende vormen, stijlen en groottes van regendouches met elkaar vergelijken. Ook kun je online vaak offertes bij bedrijven aanvragen, zodat je precies weet waar je aan toe bent bij het aanschaffen en installeren van jouw perfecte regendouche.