Een mooi, stijlvol badkamermeubel kiezen

Een badkamer is een plek om heerlijk te ontspannen en tot rust te komen. Wat je hiervoor wel nodig hebt is een goed georganiseerde en fijne ruimte.

Is je badkamer al wat ouder en inmiddels aan vervanging toe? Dan kun je ervoor gaan kiezen om binnenkort je badkamer eens onder handen te nemen en goed te verbouwen. Een van de belangrijkste keuzes die je dan moet maken is het kiezen van het juiste badkamermeubel.

Met een goed badkamermeubel kun je optimaal gebruik maken van de ruimte en ook een hoop extra opbergruimte creëren.

Ben je benieuwd naar de laatste trends op het gebied van badkamermeubels? Wil je weten waar je rekening mee moet houden als je een meubel uitkiest? Dit, en meer, lees je in onderstaand artikel.

Duurzame onder de douche

Actuele trends op het gebied van badkamermeubels en badkamers

Net als in de rest van je woning, kun je ook in je badkamer verschillende trends doorvoeren. Een stijl die de afgelopen tijd steeds vaker in huizen en badkamers wordt teruggezien is de minimalistische stijl.

In badkamers en met badkamermeubels wordt er dan gebruik gemaakt van hoogglans witte kasten, vaak zonder grepen. De wastafels die op de badkamermeubels worden geplaatst zijn zo dun mogelijk en heel strak afgewerkt. Ben je niet zo’n groot fan van de minimalistische stijl?

Dan kun je ook kiezen voor een industriële look om een hele andere sfeer in je badkamer te creëren. Een badkamermeubel met een betonlook past bijvoorbeeld perfect in deze stijl en in combinatie met andere stoere materialen krijg je een prachtig afgewerkte badkamer.

Het gebruik van materiaal en mogelijke combinaties

Vaak wordt er gedacht dat je redelijk beperkt bent met het gebruik van materialen en stijlen in de badkamer. Dit is tegenwoordig echter niet meer waar: je kunt enorm veel kanten op en eindeloos variëren.

Badkamermeubels zijn bijvoorbeeld in strak, hoogglans wit te verkrijgen, maar ook in een robuustere look of in een houtlook. Wil je meer design in je badkamer? Er zijn ook veel mogelijkheden om een design badkamermeubel te bestellen in bijzondere kleuren. Combineer deze bijvoorbeeld eens met een mooie designradiator. Door de verschillende onderdelen van de badkamer op elkaar af te stemmen zal het een prachtig geheel vormen.

Gezinssamenstelling bepaalt het type badkamermeubel
Een badkamer is vaak een relatief kleine ruimte waar toch een hoop gebruik van gemaakt wordt. Zeker als je met een groter gezin bent, is het vast herkenbaar dat het ’s ochtends dringen is voor de wastafel en de spiegel. Als je daarom een badkamermeubel gaat kiezen is het erg belangrijk om rekening te houden met de gezinssituatie.

Zijn jullie maar met z’n tweetjes thuis of zijn er ook drie kinderen die ’s ochtends hun tanden tegelijk willen poetsen. Afhankelijk van de hoeveelheid personen die tegelijk gebruik wil maken van het meubel, kun je de breedte van het meubel kiezen.

De opbergmogelijkheden van het meubel

Een van de belangrijkste redenen om voor een badkamermeubel te kiezen is omdat deze een hoop extra opbergruimte biedt.

Een losse wasbak is natuurlijk ook een mogelijkheid, maar hierbij heb je snel een hoop loze ruimte onder en boven de wasbak. Deze ruimte kan, zeker in een kleine badkamer, vaak een stuk beter gebruikt worden.

Een badkamer kan door de losse spulletjes namelijk vaak snel rommelig gaan aanvoelen. Een tandenborstel hier, shampoo daar en overal kammen, zeep en andere spulletjes.

Door de keuze voor het juiste meubel kan een hoop van deze spullen op een nette en geordende manier opgeruimd worden.

Verschillende manieren van spullen opbergen
Afhankelijk van de spullen die je in je badkamer hebt kun je voor verschillende opbergmanieren kiezen in je badkamermeubel.

Zo zijn er meubels die gebruik maken van lades, terwijl andere juist een kastje met plankjes zijn. Ook kun je vaak geordende lades toevoegen met meerdere bakjes.

Zo kun je al je spullen overzichtelijk en geordend opruimen en dit scheelt vaak een hoop ruimte.

Er zijn gelukkig enorm veel opties als het gaat om kopen van een badkamermeubel. De afmetingen kunnen verschillen van kleinere modellen tot exemplaren die extra breed zijn. Zo is er voor iedere badkamer wel een meubel om perfect gebruik te maken van de ruimte. Ben je met een gezin dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor een dubbele wasbak. Bedenk van te voren natuurlijk wel hoe je de rest van de badkamer wilt indelen, zodat je ook nog genoeg ruimte overhoudt voor andere onderdelen.

De achterliggende techniek van het badkamermeubel

Een kastje is niet zomaar een kastje, maar met het openen en sluiten kunnen er veel technieken aan te pas komen.

Aangezien de kasten in een badkamer veelvuldig en intensief gebruikt zullen worden, is het van groot belang dat je goed nadenkt over deze techniek.

De lades en deurtjes moeten na een aantal jaar natuurlijk nog steeds soepel lopen. Je zit er niet op te wachten dat deze na enkele maanden al stroef lopen en soms vastlopen.

Badkamermeubels en accessoires kopen en bestellen

Op internet kun je gemakkelijk de verschillende badkamermeubels met elkaar vergelijken en bestellen. Er is een ruim aanbod aan stijlen, waardoor je voor iedere badkamer het perfecte meubel kunt vinden.

Wil je nog meer extra opbergruimte toevoegen aan je badkamer? Dan kun je ook een bijbehorende kolomkast bestellen. Dit is een praktische en stijlvolle oplossing om meer opbergruimte te creëren, waarbij je badkamer een prachtig geheel zal vormen.

Kies bijvoorbeeld voor een soft-close effect, waardoor de deurtjes van het badkamermeubel altijd zacht zullen sluiten. Dit voorkomt geklap met deurtjes in de vroege ochtenden of late avonden. Daarnaast kun je een keuze maken tussen grepen of een greeploos meubel. Als je liever geen grepen in je badkamer hebt, kun je kiezen voor een ‘push to open’ optie. Hierbij kun je zachtjes op de deurtjes drukken, waarna ze soepel vanzelf openen. Wil je wel grepen op je badkamermeubel? Dan zijn de mogelijkheden wederom eindeloos. Je kunt kiezen voor strakke, minimalistische grepen of voor een meer klassiekere stijl. Het gebruik van materiaal van de greep kan wederom een groot verschil maken in de stijl en sfeer van de badkamer.